DODELOM NAGRADA ZAVRŠEN PRVI KONKURS “ DRAGOLJUB TODOROVIĆ-GRILJA“

338

Na prvi  literarni konkurs „Dragojub Todorović- Grilja“ ustanove Biblioteka “ Centar za kulturu“ pristiglo je 57 crteža, dve karikature, 6 maketa bibliobusa, jedna priča i osam pesmica. Nakon pregleda prispelih radova žiri je odlučio da se ne dodeli prva nagrada, ali da se posebnom pohvalom i poklon knjigom nagrade:  Milica Tošić iz Kladova, učenice VIII razreda OŠ “ Vuk Karadžić“ za  pesmu “Moja biblioteke”  i  Luka Nikolića učenika četvrtog razreda , OŠ “Hajduk Veljko” Korbovo, izdvojeno odeljenje  Rtkovo za pesmu “Bibliobus.

Nagrada za najbolju tematsku priču, poeziju, prozni tekst ili likovni rad “Dragoljub Todorović – Grilja“  ustanovljena je povodom 150 godina Čitalištva u Kladovu, na inicijativu porodice Todorović uz podršku Biblioteke „Centar za kulturu“ sa namerom da se sačuva sećanje  na lik i delo čoveka koji je se zalagao za afirmaciju kulturnih vrednosti u našem kraju.

 Odlukom žirija nagrađen je i likovni rad Nikolasa Marjacića iz OŠ „Hajduk Veljko“ Korbovo izdvojeno odeljenje Rtkovo, ali i autori radova iz OŠ “ Ljubica Jovanović“ u MZ Podvrška. Nagrada za najbolji literarni rad  “Dragoljub Todorović – Grilja“   dodeljivaće se svake godine 1. novembra, jer to je datum sa prvim pisanim tragom o postojanju Čitaonice u Kladovu osnovane pre 150. godina.
https://youtu.be/U7vQJmdiGh4?si=8kHSRmiDrYV14iMB
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Prethodni članakJEDAN PAKETIĆ MNOGO LJUBAVI-AKCIJA CRVENOG KRSTA KLADOVO
Naredni članakPROSEČNA NOVEMBARSKA NETO ZARADA U KLADOVU 75.893 DINARA