„ČISTA SRBIJA“

556

U okviru realizacije projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija“ opština Kladovo dobiće 41 kilometar kanalizacione mreže. Ovu nvesticiju sa 21,3 miliona evra finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Fekalna kanalizacija dužine 7.567 metara sa pet slivova gradi se u Velikoj Vrbici, dužina kanalizacione mreže u Rtkovu sa pet slivova bez pumpnih stanica je 6.460 metara, dok će u Korbovi na šest slivova biti izgrađeno 7.891 metar kanalizacije sa tri pumpne stanice. Oko 4.000 metara dužina je linije u delu Brze Palanke, dok će naselje Podvrška dobiti 13 kilometara nove fekalne kanalizacije. Šesta lokacija je u ulici Obala Rita na gradskoj periferiji u Kladovu gde su u toku radovi na izgradnji fekalne kanalizacije ukupne dužine 2.992 metara.

Na ovim gradilištima do sada je završeno do 15 odsto obimnog posla jer su na pojedinim lokacijama radovi bili obustavljeni pošto je nadzor zahtevao prepravke jer je ustanovljeno da nisu kvalitetno odrađeni pošto je bilo odstupanja u odnosu na projekat. Projekat sadrži i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na dve lokacije, u zoni prigradskog naselja Kostol i u Mesnoj zajednici Podvrška.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakNA TERITORIJI OPŠTINE KLADOVO POPISANO 18.002 STANOVNIKA
Naredni članakPOKLONI POLICAJCIMA I VATROGASCIMA