BUDŽET ZA 2023.,IZBOR DIREKTORA JAVNIH PREDUZEĆA TEME SKUPŠTINSKOG ZASEDANJA

162
Na 23. sednici Skupštine odbornička većina okupljena oko SNS usvojila je završni račun budžeta opštine Kladovo za 2023 godinu. U prethodnoj godini ukupna realizacija tekućih prihoda i primanja po svim izvorima finansiranja zajedno sa prenetim sredstvima  iz 2022. iznosila je milijardu 85 miliona dinara, dok su ukupni rashodi i izdaci po svim izvorima u periodu januar- decembar 2023. godine bili 963,3 miliona dinara tako da je zabelžen suficit od 102 miliona dinara.

Na skupštinskom zasedanju usvojeni su Izveštaji o radu u prethodnoj godini Javnih preduzeća „Jedinstvo“,“ Komunalac“ i „Zoohigijena i veterina“ DOO Kladovo, kao i finansijski Izveštaj za 2023. godinu JP „Jedinstvo“.Preduzeće je uz podršku jedinice lokalne samouprave i investicionim ulaganjima smanilo troškovi proizvodnje i distribucije toplotne energije i vode za piće pa se to pozitivno manifestovalo na poslovanje. Iskazano u brojkama gubitak Jedinstva od 73 miliona dinara u 2022. godini sveden je na 12,5 miliona dinara u 2023. sa tendencijom opadanja.
 U nastavku sednice odbornička većina usvojila je Cenovnik usluga i radova JP „Komunalac“. Cene su kako se čulo u proseku uvećane za oko 15 odsto,a to znači da će građani za iznošenje smeća ubuduće umesto šest plaćati 6,60 dinara po metru kvadratnom korisne površine, dok je deo za izvoženje kabastog otpada sa 60 povećan na 72 dinara u fiksnom iznosu. Na junskoj sednici za direktora JP “ Komunalac “ imenovan je master ekonomije Goran Matović iz Kladova dok će funkciju direktora JP „Jedinstvo“ u narednom mandatnom periodu obavljati David Đurđević master ekonomista iz Velesnice.
Zeleno svetlo na sednici Skupštine dobila je i Odluka o dopuni odluke o Opštinskoj upravi Kladovo. U radu sednice učestvovalo je 20 odbornika od 28 koliko broji saziv lokalnog parlamenta.
https://youtu.be/dmqT1WEWZyo?si=z6yDPdbaGcsNA5A-
Prethodni članakPRELAZNI ROK ZA FUDBALERE OD 29. JUNA DO 15. SEPTEMBRA
Naredni članakMATURANTI DOBILI DIPLOME KOSTA BELONIĆ UČENIK GENERACIJE