CRVENI KRST KLADOVO OBELEŽIO DAN PRUŽANJA PRVE POMOĆI /VIDEO/

566

Aktivisti i volonteri kladovskog Crvenog krsta, nizom aktivnosti, obeležili su Svetski dan pružanja prve pomoći. Oni su đacima i nastavnicima OŠ „Vuk Karadžić“ održali javni čas o važnosti pružanja pravovremene pomoći.

Prva pomoć predstavlja jednu od centralnih oblasti delovnja Crvenog krsta Kladovo, čiji su volonteri osnovcima održali javni čas. Uz preporuku da učenje prve pomoći bude celoživotna aktivnost za stanovništvo, akcenat je stavljen na dostupnost obuke jer je poznavanje veštine pomoći dragoceno za sve.

Ukazujući na značaj stalnog obnavljanja znanja iz prve pomoći i usvajanja novih tehnika kojima se ukazivanjem neodložne pomoći spasavaju životi ljudi, iz Crvenog krsta Kladovo pozvali su decu da započnu sa učenjem jednostavnih tehnika prve pomoći, a odrasli da stečena znanja i veštine obnavljaju i proširuju tokom života.

Mladi volonteri kladovskog Crvenog krsta, koji su prisustvovali javnom času, pozvali su sve prisutne da se uključe u aktivnosti Crvenog krsta kojima se stalnim učenjem i usavršavanjem tehnika prve pomoći čini da svi budemo bezbedniji.

Svako dete može biti u prilici da mu je potrebna prva pomoć. U isto vreme svako može da nauči da pruži prvu pomoć. Nisu potrebni ni čarobni štapić, ni supermoći, potrebni su samo znanje i odvažnost da ga primenite u trenutku kada je potrebno.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakKLADOVSKI VATROGASCI U AVGUSTU IMALI 16 INTERVENCIJA
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI