KRENULA REALIZACIJA USLUGE SOCIJALNE ZAŠTITE POMOĆ U KUĆI, NA TERENU 5 GERENTODOMAĆICA

229

Opština Kladovo potpisala je Ugovor sa  Udruženjem „Inkluzija danas“  o pružanju usluga socijalne zaštite pomoći u kući  starim osobama i osobama sa invaliditetom  uz angažovanje 5 gerentodomaćica. One će  na terenu obilaziti korisnika usluge,  ugovor je zaključen na period od devet meseci, a realizacija projekta počela je  1. jula.

Reč je o poslovima  održavanje higijene korisnika i prostora u kojima žive, nabavka namirnica i lekova, plaćanje računa. Finansijska sredstva za realizaciju ove usluge u iznosu od 2 miliona dinara obezbedila je opština Kladovo, dok je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,uslugu Pomoć u kući podržalo sa  2.230.000 dinara.
-Potpisivanjem  ugovora sa Udruženjem „Inkluzija danas“ omogućili smo korišćenje usluge pomoć u kući populaciji kojoj je ona neophodna. U vreme vanredne situacije izazvane virusom Covid – 19 gerentodomaćice su pokazale maksimalnu odgovornost u radu obavljajući poslove i van ugovorenih obaveza i one zaslužuju pohvale za besprekorno angažovanje na terenu.To nam garantuje uspešnu realizaciju i ove faze programa Pomoć u kući -istakao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo koja ima pozitivna iskustva kada je reč o saradnji sa Udruženjem iz Prokuplja.
Za poslove gerontodomaćica  ugovorom o delu angažovane su žene, sa evidencije nezaposlenih sa Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje u Kladovu koje su nakon uspešno sprovedene obuke dobile sertifikate
–  Naša saradnja sa lokalnom samoupravom bila je kvalitetna na obostrano zadovoljstvo, stvaranjem uslova za  potpisivanje novog Ugovora opština Kladovo nastavlja da brine o starim sugrađanima i osobama sa invaliditetom koje su korisnici uslege Pomoć u kući-rekao je Ivica Krstović predsednik Udruženja „Inluzija danas“.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakBEZ NOVOOBOLELIH OD VIRUSA KORONA
Naredni članakŽIVOT NA TROPSKIM TEMPERATURAMA