Naslovna Aktuelno NEPROMENJENE CENE GORIVA

NEPROMENJENE CENE GORIVA

362

Mnistarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u skladu sa članom 3 stav 4 Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte („Sl. glasnik RS”, br. 63/23 i 71/23), utvrđena najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od danas u 15 časova do 29. septembra u isto vreme.

Evrodizel će se u ovom periodu prodavati po ceni od 211 dinara, a evropremijum BMB 95 za 192 dinara za litar.

Takođe, u skladu sa članom 3 stav 5 navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah nakon objavljivanja na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Vlada Srbije produžila je danas uredbu o ograničenju cena naftnih derivata do kraja oktobra. Izmenjena Uredba usvojena je danas na sednici Vlade u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, navodi se u saopštenju. Ograničavanje cena goriva počelo je da važi od februara 2022. godine, a svakog petka do 15.00 časova objavljuju se najviše cene koje će važiti narednih nedelju dana.

Prethodni članakPARK U KOSTOLU DOBIO NOV MOBILIJAR ZA DECU /VIDEO/
Naredni članakKLADOVO OBELEŽILO DAN OSLOBOĐENJA /VIDEO/