NOVI KOKURS ZA DODELU BESPOVRTANIH SREDSTAVA U TURIZMU

129

Projekat “EU za kulturno nasleđe i turizam“ je otvorio novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava. Cilj
ovog poziva je podsticanje kreativnih i inovativnih ideja u turizmu i promociji kulturnog nasleđa.Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 200.000, dok će pojedinačni projekti iznositi ne više od 20.000 evra.
Pozivom je obuhvaćeno osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije, a to su Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja regiona i stvaranju novih poslovnih perspektiva, posebno u ruralnim sredinama. Konkurs je namenjen organizacijama civilnog društva, institucijijama
kulture, telima za upravljanje kulturnim nasleđem, malim i srednjim preduzećima u kreativnoj industriji, kao i svima koji nastoje da na kreativan i inovativan način unaprede prezentaciju kulturno-istorijskog nasleđa, učine atraktivnijom promociju svojih opština ili oplemene turističku ponudu i proizvode. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačke organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

Prethodni članakU TOKU JE POSLEDNJA NEDELJA VASKRŠNJEG POSTA
Naredni članakMALO SRPSKI, MALO VLAŠKI I RUMUNSKI U HOTELU ĐERDAP