ODRŽANA 12. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

527

Danas je održana 12. sednica lokalnog parlamenta kojom je predsedavao Radovan Arežina, predsednik Skupštine opštine Kladovo. Sednici su prisustvovala 22 odbornika, Saša Nikolić, predsednik opštine, Bojan Božanović, zamenik predsednika i članovi Opštinskog veća.

Odbornici su usvojili predlog Odluke o dodeli nagrada i javnih priznanja povodom Dana opštine Kladovo. Nagrade i priznanja biće uručena na svečanosti koja će biti upriličena 26. aprila na Dan opštine, kazao je predsednik Saša Nikolić. Opština Kladovo ove godine uručuje: povelju počasni građanin, povelju zahvalnosti za radne rezultate kolektiva, povelje pojedincima, godišnju nagradu za radon angažovanje, nagradu za humanitarne aktivnosti, kao i godišnju nagradu za postignute rezultate u sportu.

Na sednici je usvojen predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama iz oblasti socijalne zaštite, a novina je angažovanje ličnog pratioca deteta. Svrha angažovanja je pružanje pomoći detetu radi uključivanja u redovno školovanje, kao i uspostavljanje što veće samostalnosti u zajednici, obrazložio je Dušan Belić, zamenik načelnika opštinske uprave Opštine Kladovo.

Pred odbornicima se našao i izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije u 2022. godini o čemu je govorio Željko Martinović iz ovog Štaba koji je, između ostalog rekao da tokom protekle godine nije bilo proglašenih vanrednih situacija, niti dodatnog angažovanja mehanizacije.

Odbornici su usvojili i druge odluke iz domena svog rada vezane za otuđenje građevinskog zemljišta, prestanak funkcije nekategorisanog puta, kao i rešenja o imenovanju članova školskih odbora u Srednjoj školi, Osnovnoj muzičkoj školi „Konstantin Babić“ i Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Korbovu. Na sednici je prihvaćen predlog Odluke o razrešenju zamenika sekretara Izborne komisije opštine Kladovo.

Prethodni članakKONCERT GRUPE „THE BESTBEAT“ U KLADOVU
Naredni članakRASPORED ISKLJUČENJA VODE ZA 21. APRIL