OTVORENA JAVNA RASPRAVA O PLANU RAZVOJA OPŠTINE KLADOVO

437

Otvorena je Javna rasprava o Nacrtu Plana razvoja opštine Kladovo za period 2023-2030. godine. Plan razvoja opštine Kladovo predstavlja dokument razvojnog planiranja u kojem su za period od 2022. do 2030. godine prepoznate potrebe naše lokalne zajednice i definisani pravci u kojima će se usmeravati buduće investicije.

U okviru Plana razvoja definisani su prioritetni ciljevi koji će se odnositi na podsticaj ubzanog ekonomskog i privrednog razvoja, korišćenja prirodnih resursa, socijalnog napretka i smanjenju siromaštva, pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite, razvoju kulture, unapređenju ekologije i obezbeđivanju jednakih mogućnosti za sve naše građane opštine, od onih najmlađih do najstarijih.

U kreiranju budućeg razvoja naše opštine neophodno je da učestvuju sve institucije, privatni sektor kao i građani i daju svoje sugestije, mišljenja i predloge. Javna rasprava je otvorena 25. maja i trajaće do 14. juna. Plana razvoja opštine Kladovo za period od 2023-2030. godine možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine. Predlozi se dostavljaju na Obrascu koji se može preuzeti na internet stranici opštine Kladovo na internet adresi: www.kladovo.org.rs ili u prostorijama Opštine Kladovo.

Po okončanju javne rasprave nadležni iz opštinske uprave analiziraće sve predloge, primedbe i sugestije učesnika u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Plana, koji će biti objavljen na internet stranici Opštine Kladovou roku od 15 dana od okončanja javne rasprave.

Stručnu podršku u izradi Plana razvoja opštine Smederevska Palanka pružala je Stalna konferencije gradova i opština (SKGO), kroz program EU Exchange 6 „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“. Program EU Exchange 6 finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019 i sprovodi se u režimu direktnog upravljanja, što znači da Delegacija EU u Srbiji ima najznačajnija upravljačka ovlašćenja. Ključne resorno nadležne institucije na nacionalnom nivou jesu Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, uz Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za evropske integracije. Kao i u prethodnim fazama Programa EU Exchange 6, SKGO ima ulogu implementacionog partnera.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakSA „MUZIČKOG PROLEĆA“ UČENICI KLADOVSKE MUZIČKE ŠKOLE DONELI 21 NAGRADU
Naredni članakOBJAVLJENA KONAČNA LISTA ZA UGRADNJU SOLARNIH PANELA