PATROLE POLICIJE BLIZU SVAKE ŠKOLE I NA JAVNIM MESTIMA

433

Patrole policije od ranog jutra su blizu svake obrazovne ustanove, kao i na mestima gde se okuplja veći broj ljudi.

„U ponedeljak pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje. Biće pojačano prisustvo policije i na svim javnim mestima na kojima se okuplja veći broj ljudi, u tržnim centrima, u parkovima, na trgovima“, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U toku ove godine MUP će zaposliti novih 1.200 policajaca i time će biti obezbeđeno da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih. Poseban akcenat biće stavljen i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci.

Foto MUP

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon dva masovna ubistva koja su se desila u Beogradu i kod Mladenovca, najavio je da će u narednih šest meseci biti zaposleno 1.200 policajaca.

„Mi ćemo primiti 1.200 policajaca u narednih šest meseci i prebaciti 1.000 policajaca više da provode vreme u školi, da roditelji mogu da se osećaju sigurno, da pored obezbeđenja postoji policajac gotovo uvek u školi, dok ne dostignemo nivo za godinu dana da je uvek u školi“, rekao je Vučić.

Prethodni članakNASILJE U PORODICI U BORU
Naredni članakMUP: PREDAJTE NEREGISTROVANO ORUŽJE