„PAŽLJIVKOVA SMOTRA 2023“ U KLADOVU

442

„Pažljivkova smotra 2023“ biće održana 14. i 15. marta u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, učestvuje u realizaciji projekta „Pažljivkova smotra 2023“, zajedno sa još 73 lokalne i gradske samouprave. Reč je o smotri namenjenoj deci predškolskog uzrasta i učenicima prvog i drugog razreda, sa ciljem unapređenja postojećih i sticanjem novih znanja iz bezbednosti saobraćaja.

Opštinska smotra biće održana 14. i 15. marta u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu. Osmišljena je kao interaktivni kviz između pet ekipa sa po četiri predstavnika predškolaca i po četiri ekipa prvog i drugog razreda sa po četiri učenika sa teritorije opštine Kladovo. Ukupno 52 učenika učestvuje u opštinskoj smotri.

Nakon opštinske, uslediće regionalna i republička smotra saobraćaja. Smotra se sastoji iz četiri faze. Prva faza je školsko takmičenje, nakon čega sledi opštinska, regionalna I republička faza takmičenja. Deca su kroz igru i druženje sa svojim vaspitačima i učiteljima prošli testiranje na školskom nivou. Svi predškolci na teritoriji opštine Kladovo testiranje su prošli 1. februara, a 2. februara svi učenici prvog i drugog razreda. Nakon testiranja, koordinatori projekta su prikupili testove i uputili Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Ovo je prva faza, od ukupno četiri, a plan završetka projekta „Pažljivkova smotra 2023“ je do juna ove godine. Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznaje decu kao posebno ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju, pre svega zbog njihovih ograničenih fizičkih, psihičkih i kognitivnih sposobnosti. Upravo iz tog razloga, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim samoupravama, ulaže posebne napore u pronalaženju interaktivnih vidova učenja koji će omogućiti deci da steknu bezbedne stavove i ponašanja učestvovanja u saobraćaju.

Prethodni članakPOŽAR U ZASEOKU KILOMA
Naredni članakĐERDAP SAVLADAO BRODOREMONT