POŽAR U LJUBIČEVCU ZAHVATIO SEDAM HEKTARA

255

U ataru sela Ljubičevac juče je na otvorenom polju izbio požar koji je zahvatio sedam hektara površine pod suvom travom.

Trojica vatrogasca pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja Kladovo sa vatrenom sthijom borila su se vise od tri sata. Požar je zahvatio makiju i nisko rastinje. Gašenje je otežavao jak vetar promenljivog pravca. Uspešnom intervencijom vatrogasaca spašen je jedan građevinski objekat koji je bio u blizini prostora gde je gorela vatra vatra. Povređenih nije bilo, a nije pričinjena ni materijalne šteta.

Požari na otvorenom, kojih je najviše, su sa manjom materijalnom štetom, ali iziskuju napor kako vatrogasaca, tako i tehnike. Vreme za koje se stiže do određene lokacije je najbitnije, a poljski požari su udaljeni i po 20 do 30 kilometara, kažu u Sektoru za vanredne situacije za portal Televizije Kladovo.

Poseban problem nastaje kada se istovremeno dogodi veći broj požara, gde gore strnjika i smeće, onda nema dovoljno ljudi da reaguju ako gori dimnjak ili se zapalio automobil, a što se proteklog meseca dešavalo u našoj opštini. Tada je neophodno angažovati ekipe vatrogasaca spasioca iz drugih opština.

Prethodni članakPLANSKA ISKLJUČENJA STRUJE
Naredni članakPREDSTAVA ZA DECU „MEDA PADINGTON“ U NEDELJU