POZIV ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA

281

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je poziv svim državljanima Srbije, starosti od 19 do 30 godina, koji žele da postanu pripadnici Vojske Srbije, da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem.

Poziv za prijavu otvoren je tokom čitave godine, a do kraja novembra traje prijavljivanje za decembarski uputni rok. Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama „Pošte Srbije”, na portalu eUprave, kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.

Mladići i devojke koji se odluče da dobrovoljno služe vojni rok u stroju Vojske Srbije, pored mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i opremom, primaće i mesečnu platu u iznosu od oko 38.000 dinara, biće im obezbeđene naknade putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, kao i vojna odeća i obuća. Takođe, nakon odsluženja vojnog roka, zainteresovanim mladićima i devojkama pruža se mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije po ubrzanoj proceduri.

Svi zainteresovani detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama, kao i ovde.

Prethodni članakVLAŽAN KOLOVOZ PRODUŽAVA PUT KOČENJA ZA 50 ODSTO
Naredni članakPOSTAVLJA SE NOVI DEČIJI MOBILIJAR U PARKU „JEZERO“