PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE NA JAVNE POZIVE ZA PODRŠKU LOKALNIM ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA

378

Program „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“ produžava do 16. juna 2023. godine rok za prijave na dva javna poziva za podršku lokalnim organizacijama civilnog društva za sprovođenje socijalno integrisanih usluga.

Uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske u ukupnoj vrednosti od 273.000 evra biće podržani lokalni projekti za pružanje socijalno integrisanih usluga kojima se objedinjuju najmanje dve od tri tematske oblasti: socijalna zaštita, obrazovanje i zdravstvo.

Cilj poziva je unapređenje pristupa ostvarenju prava i ispunjenju potreba građana i građanki iz ranjivih grupa, sa fokusom na Rome, posebno iz neuslovnih naselja, osobe sa invaliditetom, uključujući decu i mlade sa smetnjama u razvoju, kao i lica koja ostvaruju pravo na podršku prema Zakonu o socijalnoj zaštiti.

Program posebno podstiče prijavljivanje romskih udruženja, a dodatno će biti vrednovano i ako predlozi projekata sadrže izrađenu analizu potreba ranjivih grupa na lokalnom nivou. Takođe, projekti moraju uključivati partnerstvo sa lokalnom samoupravom ili drugom relevantnom institucijom, poput Centra za socijalni rad, Doma zdravlja ili škole.

Do 16. juna je produžen i poziv za tehničku podršku za najmanje 15 lokalnih organizacija civilnog društva za jačanje kapaciteta u cilju licenciranja kao pružalaca usluga socijalne zaštite. Tehnička podrška će biti fokusirana na usluge dnevnog boravka, pomoći u kući, ličnog pratioca deteta i personalne asistencije.

Pravo učešća na oba poziva imaju organizacije civilnog društva iz 99 gradova i opština iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije. Dodatne informacije o uslovima poziva, procesu prijave i kriterijumima za izbor korisnika dostupne su na stranici programa PRO.

Program „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu” zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji – UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakODRŽANA 13. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KLADOVO /VIDEO/
Naredni članakNOVČANA DAVANJA DRŽAVE