RAD TRIJAŽNE AMBULANTE ZC KLADOVO

975

U skladu sa odlukom Ministarstva zdravlja da svi koji osećaju simtome slične koronavirusu mogu u Domovima zdravlja da provere svoje zdravstveno stanje direktor Z.C. Kladovo  dr Borislav Petrović rekao nam je, da trijažna ambulanta u Kladovu  od početka ove nedelje opremljena adekvatnom zaštitnom opremom i namenjena je samo za pacijente sa simtomima sličnih gripu ili korona virusu. Svako lice koje ima simtome respiratornih infekcija biće pregledano, biće urađena dijagnostika, krvna slika, rengen i daće se stručno mišljenje za dalje lečenje.

Ambulanta u kladovskom Domu Zdravlja nalazi se levo u prizemlju u prostoru bivšeg ATD-a i dežura od 7 do 22 sata, uz napomenu da neće biti problema oko dolaska i povratka nakon 17 sati, jer će pacijenti imati neophodnu dokumentaciju od doktora za kretanje tokom policiskog časa.

Hitna služba kao i uvek radi 24 sata za bolesnike koji nemaju simtome korona virusa, kao i seoske ambulante koje po utvrđenom rasporedu obilaze doktori.

Dr Borislav Petrović napominje, da se u hitnoj službi i u seoskim ambulantama mogu javiti samo lica koja nemaju simtome gripa ili korona virusa. Samo se teži pacijenti, koji ne mogu da dođu do trijažne ambulante voze.

U protekla dva dana iz Kladova je u Klinički centar u Niš poslato 4 lica sa sumnjom na korona virus.

Telefonski brojevi Call centra ZC Kladovo:

019 801 631 febrilna stanja i respiratorne infekcije (odrasli)

069 88 38 014 febrilna stanja i respiratorne infekcije (odrasli)

069 88 38 006 pedijatrija (deca)

 

Prethodni članakKORONA VIRUS
Naredni članakNOVE MERE