RADIONICE ZA DECU U KLADOVSKOJ BIBLIOTECI

418

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo organizuje edukativno-kreativne radionice za decu. Na prvoj radionici biće reči o značaju i raznolikosti insekata, a na drugoj mališani će se baviti izradom stripova.

U saradnji sa JP Nacionalni park „Đerdap“, u utorak, 9. maja od 10 do 12 časova, biće organizovana edukativna radionica o značaju insekata pod nazivom „Pozvao je maj sve bube na čaj“, po naslovu dečje pesme pesnikinje Desanke Maksimović. Bogatstvo biološke raznovrsnosti je inspiracija kreativne radionice na kojoj deca uče, razgovaraju, crtaju, recituju sa edukatorima najvećeg Nacionalnog parka u Srbiji, Marijom Milenković Srbulović, stručnim saradnikom za edukaciju i Sarom Stanković, biologom.

Za ljubitelje devete umetnosti, ova ustanova kulture, organizuje radionicu izrade stripova-Stripoteka. Za mališane osnovnoškolskog uzrasta od sedam do 10 godina, radionica će biti održana takođe 9. maja od 18 časova, a za starije đake, od 11 do 14 godina, dan kasnije, u sredu 10. maja, od 18 sati. Cilj ove radionice je razvijanje vizuelne umetnosti kao i veštine crtanja i kreativnog pisanja. Od materijala za crtanje potrebno je poneti školski pribor, odnosno, olovku, gumicu, bojice, markere, blok ili svesku bez linija.

Prethodni članakODIGRANE UTAKMICE 24. KOLA ZONE ISTOK
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI ZA 9. MAJ