SLIKE SA KOLONIJE „PETROVO SELO“ BIĆE IZLOŽENE U CENTRU ZA KULTURU

406

Izložba radova učesnika druge Likovne kolonije „Petrovo Selo 2023“ biće priređena u Biblioteci „Centar za kulturu“. Svečano otvаranje je u četvrtak, 15. juna u 19 časova u galerijskom holu Biblioteke u Kladovu.  

Na otvaranju će govoriti Žaklina Nikolić, direktor Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo i Zoran Đikanović, inicijator osnivanja likovne kolonije, član Upravnog odbora Zadužbinari Petrovog Sela. Izložba 40 slika nastalih na koliniji je prodajna i traje do 30. juna. Prihod od prodaje slika namenjen je za organizovanje Likovne kolonije sledeće godine.

Likovnu koloniju osnovao je Upravni odbor Udruženja „Zadužbinari Petrovog Sela“ tokom 2022. godne. Agilni osnivači omogućili su da se Likova kolonija umetnika uspešno realizuje u godini osnivanja i da nastavi svoj rad i ove godine sa istim brojem učesnika, pojačan sa umetnicima iz Ruske Federacije. Inspiracija i entuzijazam nije izostao ni ove godine. Lepota pitomog naselja koje se prostore na istočnoj strani Miroč planine, nadhnula je jedanaestoro slikara koji su ostvili svoje umetničke tragove predivnih pejzaža koje možete videti na izložbi.

Lepote kladovskog kraja ovog leta, ovekovečili su umetnici Zoran Anđelković iz Mrzenice kod Kruševca, umetnički rukovodilac Likovne kolonije „Petrovo Selo“. Đorđe Joković rođen u Petrovom Selu, živi i radi u Kruševcu, Valerija Davidova iz Moskve, Gordan Mićić Dali iz Knjaževca, Dragica Ilić Jašarević iz Paraćina, Anatolij Ivakin Ruska Federacija, Bratislav Dimitrijević iz Kruševca, Snežana Jakovljević iz Kruševca, Borivoje Stojanović iz Kruševca Mirko Stojadinović iz Kruševca i Kostantin Cvetković – Kokan iz Kruševca.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPREDŠKOLCI NA REPUBLIČKOJ PAŽLJIVKOVOJ SMOTRI U KRAGUJEVCU
Naredni članakPU BOR: NAKON „POZAJMLJIVANJA“ KLJUČEVA I KRAĐE AUTOMOBILA SLETEO S PUTA