SUBOTA, DAN ZA PEŠAČENJE

624

Najveća pešačka manifestacija u Srbiji, Rosa dan pešačenja, biće održana u subotu, 23. septembra. Možete se pridružiti na stazama u Kladovu.

Jedno od 60 mesta u Srbiji koja će pridužiti ovoj manifestaciji i organizovati pešačenje, jeste i naš grad. Akciju pešačenja kladovsko Planinarsko društvo „Vrh“ organizuje u subotu, 23. septembra. Prema programu, planirana je laka pešačka tura, polazak na stazu je u 9 časova ispred ZOO vrta u Kladovu, šetnja je do Lolićeve česme i povratak u ZOO vrt.

„Staza je u celosti uređena i pristupačna je svima bez obzira na uzrast ili fizičku kondiciju. Savetujemo da obuću i odeću prilagodite vremenskim uslovima i hodanju u prirodi i da ponesete dovoljno tečnosti“, navode organizatori.

Cilj manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenja zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u Srbiji. Akcija je besplatna i posvećena svima, bez obzira na godine starosti.

Prethodni članakKLADOVO OBELEŽILO DAN OSLOBOĐENJA /VIDEO/
Naredni članakPOČELA JESEN