U PRODAJI ZBIRKE ZADATAKA ZA ZAVRŠNI ISPIT

380

Zbirke zadataka za pripremu osmaka za polaganje obaveznog završnog ispita za kraj osnovnog obrazovanja su u prodaji.

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremio je tri zbirke za malu maturu, u sradnji s „Prosvetnim pregledom”. Svaka zbirka ima po 450 zadataka, precizirali su iz zavoda. Jednu zbirku čine pitanja iz srpskog (maternjeg) jezika i književnosti, drugu iz matematike, dok su u trećoj objedinjeni zadaci iz pet izbornih predmeta: biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Novina je da ove godine neće biti kombinovanog testa, već su učenici birali jedan od 5 ponuđenih predmeta. Prema podacima Ministarstva prosvete najveći broj učenika opredelio se za test iz biologije, njih 38 odsto, sledi geografija sa 28 posto, istorija 16 posto, hemija 9 posto i fizika sa 8 posto učenika.

Od ove godine razlikuje se i koncept bodovanja, učenik može da ostvari najviše 14 bodova na testu iz materinjeg jezika i književnosti, , 14 bodova na testu iz matematike i 12 bodova na trećem testu.

Zbirke mogu da se kupe u knjižarama širom Srbije. Sve tri zbirke zajedno koštaju 1.100 dinara a pojedinačno zbirka za srpski ili maternji jezik košta 440 dinara, za matematiku 330, a kombinovana zbirka 330 dinara.

Foto Prosvetni pregled

Prethodni članakU DECEMBRU NAJMANJA NEZAPOSLENOST U KLADOVU
Naredni članakU TOKU PRODAJA RIBOLOVAČKIH DOZVOLA /VIDEO/