U SRBIJI OD PETKA DO NEDELJE TRODNEVNA ŽALOST

601

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost 5, 6. i 7. maja zbog tragedije u kojoj je nastradalo osmoro učenika i radnik obezbeđenja. Od sutra će svaki školski čas početi minutom ćutanja.

Ministarstvo prosvete predložilo je Vladi da u Srbiji bude proglašena trodnevna žalost, od petka do nedelje, što je Vlada i usvojila, saopštio je ministar prosvete Branko Ružić na konferenciji za medije.

„Izražavam najbublje žaljenje zbog najveće tragedije koja je zadesila Srbiju u novijoj istoriji. Osmoro dece je, nažalost, izgubilo život, kao i pripadnik obezbeđenja škole, dok su povređeni učenici i nastavnica hospitalizovani. Decu roditeljima ne može niko da vrati. Događaj se desio jutros u 8.40 kada je učenik sedmog razreda izvršio ovaj čin, po prvi put u Srbiji. Prsten obezbeđanja koji je normiran i predviđen za škole postojao je i jutros. Bio je tu i video nadzor i pripadnik obezbeđenja, koji je izgubio život na dužnosti kao što je bio priustan u školski policajac. Šestoro dece je hospizalizovano i jedna nastavnica. Zahvalan sam i hrabnosti nastavnika koji su sprečili ovu tragediju“, naveo je ministar Ružić.

Osmoro đaka i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, a osumnjičeni je đak te škole. Ranjeno je šestoro dece i jedna nastavnica i oni su zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.

Foto: Vikipedia
Prethodni članakAKCIJA POLICIJE BORSKOG OKRUGA TOKOM PRAZNIKA
Naredni članakKONTAKT TELEFONI ZA BESPLATNU PSIHOLOŠKU PODRŠKU