Uspešno gostovanje podmlatka KUD Polet: Plasman na republičko takmičenje dečjih folklora

662
U subotu, 20. aprila, podmladak Kulturno umetničkog društva „Polet“ iz Kladova ostvario je izvanredan uspeh na regionalnoj smotri folklornih društava iz Borskog, Zaječarskog i Nišavskog okruga održanoj u Sokobanji. Sa impresivnim brojem od 500 učesnika, naše obe grupe plasirale su se među najboljima i stekle pravo da predstavljaju svoj region na republičkom takmičenju dečjih folklora u Aranđelovcu 8. juna.

Najmlađi članovi društva, uzrasta od 1. do 8. razreda, svojim nastupom pokazali su svoj talenat i predstavili tradicionalne igre na najbolji mogući način. Među mnogobrojnim folklornim ansamblima iz većih gradova poput Zaječara, Bora, Knjaževca i Vladičinog Hana, mladi folkloraši iz Kladova uspeli su da se istaknu svojim autentičnim i energičnim izvođenjem.

Oduševljenje publike bilo je vidljivo tokom celog nastupa, a aplauzi i ovacije koje su dobili nakon završetka njihovog nastupa samo su potvrdili da su zasluženo stekli mesto među najboljima.

Predstojeće republičko takmičenje u Aranđelovcu pružiće priliku našim mladim folklorašima da se ponovo pokažu u najboljem svetlu i da se nadmeću sa vršnjacima iz celog regiona. Ovo je još jedna potvrda da je KUD „Polet“ iz Kladova  izvor talenta i entuzijazma koji neguje i prenosi tradicionalne vrednosti i kulturu mladim generacijama.

Čestitamo svim učesnicima na sjajnom uspehu i želimo im puno sreće i uspeha na predstojećem republičkom takmičenju u Aranđelovcu!

Prethodni članakBESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLJA U NEDELJU OD 8 DO 16 SATI
Naredni članakKarate klub „Đerdap“ iz Kladova osvojio medalje na Evropskom prvenstvu ITFK federacije