VEČERAS KALENDARSKI POČINJE ZIMA

387

Najhladnije godišnje doba, zima, počinje večeras. Zima počinje tačno u 22 časa i 36 minuta. Trajaće 88 dana, 23 sata i 36 minuta, do 20. marta 2023. godine.

Na dan početka zime, takozvanu kratkodnevnicu, koja obično pada 21/22. decembra na severnoj Zemljinoj polulopti, noć je najduža, a obdanica najkraća.

Što se tiče vremenske prognoze, ova zima biće toplija od proseka, ali sa više snega od prethodnih. Narednih dana nas očekuju topliji dani. Za predstojeći vikend, 24. i 25. decembra, uz povećanu oblačnost povremeno slaba kiša, temperatura do 14 stepeni.

Poslednje nedelje decembra doći će do postepene promene vremena, hladan vazduh sa severa Evrope, sredinom sledeće nedelje, zahvatiće prvo sever, a zatim i ostale delove naše zemlje donoseći osetniji pad temperature, ali i padavine, kišu koja će brzo preći u susnežicu i sneg. Najviše dnevne temperature u drugoj polovini sledeće nedelje u padu i kretaće se od 0 do 4 stepena.

U novogodišnjoj noći očekuje nas hladno vreme sa temperaturama od -5 do 0 stepeni Celzijusa, a ima uslova da provejava i sneg. Hladno vreme sa uslovima za snežne padavine se zadržava i početkom janura.

Foto Pixabay

Prethodni članakPROMOCIJA ROMANA „KĆERI SVETOG VASILIJA“
Naredni članakU toku je LOV NA AVATARE – Zaigraj Texas Hold’em ispuni misiju i PREUZMI TURNIRSKU ULAZNICU!