ŽAKLINA NIKOLIĆ DOBITNICA 60.VUKOVE NAGRADE

244

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije 60. put dodelila je prestižnu Vukovu nagradu za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji. Na predlog žirija jubilarno priznanje dodeljeno je i Žaklini Nikolić direktorki Biblioteke „Centar za kulturu “ Kladovo.

FOTO: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/
Dobitnici Vukove nagrade za 2023.godinu su i književnik Zoran Bognar, umetnički fotograf Stanko Kostić, vajar Ljubiša Mančić, književnik Miomir Nešić, istoričar književnosti dr Žaneta Đukić Perišić, vajar Milutin Ranković, istoričar prof.dr.Aleksandar Rastović, muzički umetnici braća Teofilović.
FOTO: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/
Državni sekretar u Ministarstvu kulture Miodrag Ivanović istakao je da Vukova nagrada, jedna od najznačajnijih u oblasti kulture i obrazovanja u našem narodu, već šest decenija daje snažan doprinos očuvanju i promociji ključnih društvenih vrednosti:
Nagrađujući vredna dostignuća pojedinaca i ustanova, priznanje koje nosi ime velikog Vuka Karadžića sve vreme postojanja verno odslikava ono najbolje što Srbija ima, povezujući tradiciju i očuvanje kulturnog nasleđa sa savremenim stvaralaštvom“.
Prethodni članakTOO KLADOVO NA 45.SAJMU TURIZMA U BEOGRADU
Naredni članakU ČETVRTAK FEBRUARSKA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVAJA KRVI