SELEKTIVNI KAMP RUKOMETNE KADETSKE I PIONIRSKE REPREZENACIJE SRBIJE U KARATAŠU

73

U sportskom kampu u Karatašu ženska kadetska rukometna reprezentacija Srbije završava prvu fazu priprema za Svetsko prvenstvo koje je ovog leta na programu u Kini. Reč je o igračicama rođenim 2006. godine koje su prošle godine na Evropskom šampionatu u Crnoj Gori osvojile šesto mesto.

„Pred njima je  sada novi izazov i provere forme,koje se sprovode kroz razna testiranja – navodi selektor Zoran Babrbulović i dodaje da je zadovoljan uslovima koje sportski kamp kod Kladova pruža za realizaciju trenažnog procesa.

U okviru EHF nedelje nacionalnih timova u Karatašu u radu selektivnog kampa učestvuju i članice pionirske reprezentacije Srbije. Reč je o prvom okupljanju devojčica rođenih 2008. godine.

Pod nadzorom stručnog štaba koji predvodi selektor Ljiljana Marković rukometno znanje usavršavaju 23 devojčice, među njima je i Jana Dimitrijević kapiten ŽRK „Đerdap“ iz Kladova.

Ljiljana Marković je u svojoj igračkoj karijeri sa reprezentacijom Jugoslavije postala je vicešampion sveta 1990. godine, dok je dve godine ranije na Olimpijskim igrama bila u timu koji je završio kao četvrti.

Sa Mediteranskih igara 1991. godine vratila se sa zlatnom medaljom. Nosilac je EHF Master trenerske diplome, radila je u Severnoj Makedoniji, Poljskoj, od ove godine predvodi i žensku pionirsku reprezentaciju Srbije.

Zoran Barbulović trener rukometašica Bora je na predlog Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije 2021. godine dobio specijano priznanje za ostvaren plasman kadetske reprezentacije u A diviziju i na Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Prethodni članakRASPISAN KONKURS ZA PROJEKTNO SUFINANSIRANJE MEDIJSKIH SADRŽAJA
Naredni članakU FEBRUARU U KLADOVSKOM PORODILIŠTU ROĐENE TRI BEBE