ZA ISPLATU SUBVENCIJA U KLADOVU 344 NEPRIHVAĆENA REŠENJA

109
Isplata zahteva za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji kasni jer mnogi korisnici koji su ostvarili to pravo još nisu otvorili svoje eSanduče, nvode iz Uprave za agrarna plaćanja. Oni podsećaju da je zahteve za subvencije u biljnoj proizvodnji do 1. aprila, do kada je bio otvoren javni poziv za njihovo podnošenje, podnelo ukupno 317.000 poljoprivrednih proizvođača i da je blizu 300.000 tih zahteva odobreno.

Međutim veliki broj proizvođača ne otvara redovno svoje eSanduče na portalu eUprave i to je dovelo do zastoja u postupku uređenja podnesaka kao i isplati subvencija. Da bi ubrzali postupak isplate, korisnici moraju da otvore svoje eSanduče i prihvate rešenje o odobravanju podsticaja ukoliko su sa njima saglasni.
Nakon prihvatanja rešenja, na platformi ePodsticaji poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da odustanu od žalbe na rešenje i tako ubrzaju isplatu podsticaja, jer će im sredstva na namenske rečune leći već sledećeg prvog radnog dana.
Prema trenutno dostupnim informacjama u opštini Kladovo su 344 neprihvaćena Rešenja, u Negotinu 956, u Majdanpeku 443, na području grada Bora je 700 pa ih je u Borskom okrugu ukupno 1814 navode iz Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Negotin.
Prethodni članakSTARTUJE SEZONA ODBRANE OD GRADA
Naredni članakĐERDAP SIGURAN U MEČU SA NIŠLIJAMA, BODOVI ZA MIRNIJE PROLEĆE