LIKOVNA KOLONIJA „ZIĐIN ART“ OKUPILA ČETRDESETAK SLIKARA

213

Kompanije „Srbija Ziđin Koper“ i „Srbija Ziđin Majning“ organizovale su likovnu koloniju „Ziđin Art 2023“. Kolonija je okupila četrdesetak slikara, među kojima i umetnicu iz Kladova Jelicu Cicu Savičić.

Na likovnoj koloniji prisutno je četrdesetak slikara i ljubitelja slikarstva iz Beograda, Zemuna, Niša, Donjeg Milanovca, Svrljiga, Knjaževca, Zaječara, Negotina, Bora i Majdanpeka i pet dana slikaju na otvorenom, tehnikom po izboru.

Teme su podeljene u dve kategorije, u prvoj su one vezane za razvoj rudarske industrije u Boru i Majdanpeku, uključujući pejzaže rudnika, rudarsku opremu i objekte, rudare i slično a druga podrazumeva pejzaže Bora i Majdanpeka, karakterističnu arhitekturu, motive iz istorije i kulture, nacionalna obeležja, ekonomski razvoj i dostignuća Bora.

Radovi nastali u vreme trajanja manifestacije ostaće u vlasništvu kompanije, a „Ziđin“ će od 1. do 10. avgusta u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru organizovati izložbu slika. Na Dan rudara Srbije, 6. avgusta, autorima nagrađenih radova biće uručene novčane nagrade. Fond za nagrade iznosi 4.100 evra u dinarskoj protivvrednosti, pa će biti dodeljena jedna prva, dve druge, tri treće i 10 podsticajnih nagrada. Prva nagrada vredi hiljadu evra, druga 600, treća 300, a podsticajna 100 evra.

Foto Srbija Ziđin Koper

Prethodni članakU PETAK 14. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KLADOVO
Naredni članakKONKURS ZA PROGRAME NACIONALNIH MANJINA IZ OBLASTI KULTURE