ODRŽAN TRADICIONALNI KARNEVAL DECE PU „NEVEN“

586

Povorka dece Predškolske ustanove „Neven“ iz Kladova prošetala je glavnom ulicom i platoom u centru grada. Kolonu su činili mališani iz devet grupa, njih oko 250.

Od vrtića do centra grada u kostimima su šetali mališani iz srednja i starija grupa dece kao i mališani predškolskog uzrasta sa svojim vaspitačicama, u pratnji roditelja, baka, deka, drugara. Roditelji su kostimirali decu uz pomoć vaspitačica, a uz pesmu i igru naši maskirani mališani, bar na jedan dan oživljavaju svoje omiljene junake iz crtaća, bajki, basin.

Princeze, vile, vilenjaci betmeni, spajdermeni, kauboji, astronauti, policajci, leptiri, bibamare i razni drugi likovi iz crtanih i drugih filmova obojili su centar našeg grada. Na prepunom platou odzvanjala je muzika uz dečiju graju. Maskenbal mališana je tradicionalna manifestacija koja se svake godine održava u našem gradu, a tradicija će biti nastavljena i narednih godina, poručuju iz PU „Neven“.

Veliki broj roditelja, baka i deka, prijatelja i komšija došlo je da pozdravi mališane i njihovu veselu šarenu povorku kao i da aplauzima nagradi njihove dugo pripremane kostime.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakOBELEŽEN DAN BIBLIOTEKE „CENTAR ZA KULTURU“ KLADOVO
Naredni članakOBELEŽAVANJE OPŠTINSKE SLAVE SPASOVDAN