OBELEŽEN DAN BIBLIOTEKE „CENTAR ZA KULTURU“ KLADOVO

423

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo 23. maja obeležila je značan jubilej, 76 godina od kada pravno formalno počinje da radi Narodna knjižnica i čitaonica u Kladovu (23. maj 1947).

„U vremenskoj liniji razvoja, Biblioteka, prolazi kroz razne forme delovanja i to kao deo Radničkog univerziteta, Doma kulture, Centra za kulturu, a od 2012. je konačno Biblioteka „Centar za kulturu“, kazala je Žaklina Nikolić, direktorka ove kladovske ustanove kulture.

Povodom obeležavanja Dana Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo, pod pokroviteljstvom opštine Kladovo, priređen je koncert tradicionalne muzike grupe KALEM koji čine profesionalni, akademski muzičari Stefan Ilić (vokal/violina) i Dušan Popović Lipovac (gitara). KALEM je sastav koji izvodi tradicionalnu muziku Balkana odevenu u novo ruho. Njena lepota je u jednostavnosti i ideji koju nosi – približiti savremenog čoveka kulturnom nasleđu koje ovo podneblje čuva.

Ova manifestacija bila je prilika da sugrađania prilože humanitrni novčani prilog za lečenje šestogodišnjeg Vukašina Dimitrijevića iz Kladova ili da pošalju sms poruku 148 na 3800.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakVEĆNICI USVOJILI ODLUKE O BUDŽETU
Naredni članakODRŽAN TRADICIONALNI KARNEVAL DECE PU „NEVEN“