ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

410

Na sednici Opštinskog veća, kojom su predsedavali Saša Nikolić, predsednik opštine i Bojan Božanović, zamenik predsednika, usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Kladovo za 2023. godinu.

„Ovo je drugi rebalans budžeta kojim obezbeđujemo dodatna sredstva u iznosu od 21 milion dinara u celosti od prihoda po osnovu poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke. Ovim povećanjem obezbeđujemo subvencionisanje prevoza srednjoškolaca, deo sredstava za potrebe osnovnog obrazovanja, dodatna sredstva za finansiranje sporta, za uređenje lokalnih puteva,  uvećane troškove na ime isplata po rešenjima za ujede pasa lutalica i za zamenu mobilijara i Mesnim zajednicama“, rekla je Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije opštine Kladovo.

Prema rečima rukovodioca Odeljenja za budžet i finansije „preraspodelom sa Projekta izgradnja gradskog bazena u opštini Kladovo, obezbeđuju se sredstva za namene koje će se u celosti realizovati do kraja godine i to-subvencija JP „Komunalac“ u iznosu od 10 miliona dinara za nabavku nove opreme, JP „Jedinstvo“ 15 miliona dinara za nabavku energenata, za funkcionisanje „Zoohigijene i veterine“ DOO 10 miliona dinara i isti iznos za početak izgradnje prihvatilišta. Opredeljeno je 10 miliona i za sanaciju krova na Dečjoj ustanovi u naselju Pemci. Takođe, opredeljeno je još dodatnih sedam miliona dinara za rešavanje pitanja vodosnabdevanja u naselju Manastirica, kao i dva miliona dinara za realizaciju projekta linijskog prevoza putnika u prigradskom saobraćaju“.

Na sednici većnici su prihvatili predlog Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Kladovo, kao i predlog Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za finansiranje, rekonstrukciju i upravljanje u kamp naselju Brza Palanka. Usvojen je i predlog Odluke o raspisivanju javnog konkursa za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave Kladovo, Rešenje o obrazovanju konkursne komisije za sprovođenje javnog konkursa kao i Javni konkurs za popunjavanje položaja načelnika Opštinske uprave. Većnici su jednoglasno prihvatili i predlog Odluke o usvajanju izmene plana javnih nabavki.

Izvor i Foto Opština Kladovo

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakODABRANO DEVET KANDIDATA ZA POPISIVAČE POLJOPRIVREDE U KLADOVU