PODNETO 316.000 ZAHTEVA ZA SUBVENCIJE ZA BILJNU PROIZVODNJU

77
Javni poziv za osnovne podsticaje za biljnu proizvodnju bio je otvoren do 1.aprila i ukupno je podneto 316.000 zahteva, od čega je odobreno 270.000 uredno podnetih zahteva, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz Ministarstva navode da će do kraja ove nedelje biti rešeni svi preostali zahtevi za podsticaje koji budu ispunjavali propisane uslove. Kako bi ubrzali postupak isplate neophodno je da korisnici otvore svoje eSanduče i prihvate rešenje o odobravanju podsticaja. Nakon toga na platformi ePodsticaji imaju mogućnost da odustanu od izjavljivanja žalbe na rešenje i na taj način ubrzaju isplatu podsticaja.

Na pitanje zašto gazdinstva čekaju rešenja o podsticajima iako su im sve parcele prošle verifikaciju, iz Ministarstva objašnjavaju da je veliki broj poljoprivrednika ušao u proceduru uređenja svojih parcela i podnošenje zahteva pred sam kraj roka, usled čega je produžen i rok za rešavanje istih.

Iz Ministarsva vlasnike gazdinstava podsećaju da je Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara poljoprivrednicima od 1. januara ukinuta naknada za odvodnjavanje pa ne postoji obaveza plaćanja te naknade za ovu godinu.

Prethodni članakRASPISAN JAVNI POZIV ZA ORGANIZOVANJE SPROVOĐENJA JAVNIH RADOVA
Naredni članakELEKTRONSKI UPIS U PREDŠKOLSKU USTANOVU „NEVEN“ OD 15.APRILA