POJAČANA KONTROLA AUTOBUSA I TERETNIH VOZILA

232

Saobraćajna policija će od 6. do 12. novembra patrole usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila u cilju kontrole ovih vozila.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće do 12. novembra akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

U cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju, saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece.

Od početka ove godine, saobraćajna policija u kontroli saobraćaja otkrila je oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

Foto MUP

Prethodni članakRIK PROGLASIO IZBORNU LISTU SOCIJALISTA
Naredni članakMLADI KLADOVSKI KARATISTI OSVOJILI 21 MEDALJU