PREDSTAVNICE MINISTARSTVA KULTURE POSETILE ARHEOLOŠKI MUZEJ ĐERDAPA /VIDEO/

475

U bogatu postavku Arheološkog muzeja Đerdapa uverile su se predstavnice Ministarstva kulture tokom posete Kladovu. Resorno Ministarstvo nastaviće da ulaže u muzej, a sredstva će prvenstveno biti usmerena ka unapređenju kulturnih sadržaja opštine Kladovo. 

Arheološki muzej Đerdapa u Kladovu je deo sistema Narodnog muzeja Beograd. Predmeti izloženi u muzeju predstavljaju važna svedočanstva različitih kultura koje su u praistorijskom, rimskom i srednjovekovnom periodu živele na Dunavu u hronološkom rasponu od preko 10.000 godina.

Opština Kladovo je znatno je unapredila turističku ponudu čiji je krajnji cilj veća turistička poseta i ekonomski benefiti. Bogato kulturno nasleđe je jedan od najvažnijih razloga za povećanje broja turista u opštini, a ovdašnji muzej daje značajan doprinos sve boljoj turističkoj ponudi našeg kraja.

Kolika je vrednost kulturno istorijskog nasleđa u Kladovu, gosti iz ministarstva kulture imali su priliku da vide i u srednjevekovnoj tvrđavi Fetislam koja je nedavno obnovljena.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Prethodni članakPU BOR: NEGOTINAC VOZIO SA 1,76 PROMILA ALKOHOLA
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI