STARTUJE 21. SPUST DUNAVOM OD TEKIJE DO KUSJAKA

512

Ovogodišnja „Đerdapska regata“ 21. po redu, počinje u petak, 28. jula, na plaži u Tekiji, a zavšava se u nedelju, 30. jula, na plaži Kusjak kod Negotina.

Prvog dana, učesnici će imati poseban doživljaj prolaskom kroz prevodnicu hidroelektrane „Đerdap 1“, a nizvodno će moći da se upoznaju sa rimskim utvrđenjem Diana, tvrđavom Fetislam u Kladovu, Arheološkim muzejom Đerdapa i ostacima slavnog Trajanovog mosta. Na gradskoj plaži u Kladovu je zakazano uživanje, a zatim večera i noćenje u selu Velika Vrbica. Plovni put dug je 30 kilometara.

Drugog dana, učesnici će saznati priče i legende o „Dunavskoj Atlantidi“, ostrvu Ada Kale koje je potopljeno prilikom podizanja Đerdapske brane. Nakon toga u Korbovu će ih sačekati tradicionalni ručak, koji pripremaju meštani na samoj plaži. Završetak dana je na prelepoj plaži u Brzoj Palanci, gde se večera i kampuje. Plovni put dug je 42 kilometra.

Trećeg dana, Đerdapska regata staje na pristanište u selu Mihajlovac, a zatim poslednja deonica spusta vodi do plaže Kusjak, gde će završetak druženja na Dunavu obeležiti druženje. Povratak autobusom od Kusjaka do Tekije je obezbeđen. Plovni put dug je 20 kilometara.

Učešće se ne naplaćuje, a organizator je obezbedio obroke i poklone za učesnike, dok učesnici treba da imaju svoje plovilo i kamp opremu. Đerdapska regata se održava u organizaciji Kajakaškog kluba „Tekija“ u saradnji sa opštinama Kladovo i Negotin i turističkim organizacijama Kladovo i Negotin, a uz sponzorstvo HE „Đerdap“ jedan i dva,  „Đerdap usluga“ i trgovinskog lanca „Tekijanka“.

Foto EU za kulturno nasleđe i turizam

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakPROSEČNA ZARADA U MAJU U KLADOVU 73.006 DINARA
Naredni članakNA KLADOVSKOM „BORDER ROCK“ FESTIVALU „DIVLJE JAGODE“ I „YU GRUPA“