SVAKO DRUGO DOMAĆINSTVO U OKTOBRU ŠTEDELO STRUJU

315

Od 3,37 miliona domaćinstava, njih 45 odsto smanjilo je potrošnju struje u oktobru. Pravo na popust na račun za struju ima 1,5 miliona domaćinstava. Oni koji štede struju svakog meseca od oktobra do marta mogu smanjiti račun od15 do 30 odsto.

Uštede se obračunavaju u odnosu na isti mesec prošle godine, a prve su već evidentirane u oktobarskom računu, koji je stigao. Ko ima popust, on je na računu označen stavkom 6. Najveći broj domaćinstava je ostvario popust od 30 odsto, zatim popust od 15 procenata i osam odsto ostvarilo je popust od 20 odsto. Prosečno domaćinstvo troši oko 350 kilovat-časova, sa popustom od 15 odsto, račun je mogao da bude umanjen oko 450 dinara, sa popustom od 30 odsto, račun je umanjen i više od 800 dinara.

„Najugroženiji imaju pravo na mesčni popust od 120 do 250 kilovat-sati. Oni u januaru treba da podnesu novi zahtev za te olakšice. Svi građani koji spadaju u ovu kategoriju mogu da se jave lokalnim samoupravama i da od 1. decembra podnesu zahteve za sticanje statusa energetski ugroženog kupca za 2023. godinu. Kupci su odgovorni i naplata je 98 procenata, a 62 odsto domaćinstava plaća račun do 28. u mesecu i ostvaruju popust od pet odsto u mesecu“, navode u EPS snabdevanju.

Prethodni članak„ĐERDAP“ PRVI NAKON JESENJEG DELA PRVENSTVA
Naredni članakU ČETVRTAK AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI