U KLADOVU OBELEŽEN DAN USTANKA NARODA SRBIJE PROTIV FAŠIZMA /VIDEO/

395

Zamenik predsednika opštine Kladovo Bojan Božanović i predsednik Skupštine opštine Radovan Arežina povodom obeležavanja 7. jula-Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, položili su vence na Spomen obeležja u gradu. Vence su tom prilikom položili i predstavnici Opštinskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a.  

Danas se navšavaju 82 godine od početka Drugog svetskog rata na tlu Srbije i 82 godine od antifašističkog ustanka naroda Srbije, obaveza je da se nastavi putem koji su trasirali naši hrabri preci kada su snagom slobodarskog uverenja ustali protiv fašističkog okupatora.

„Naš zadatak je da svakodnevno stvaramo i jačamo slobodu i bezbednost, ostavljajući bezbrižnu i svetlu budućnost novim generacijama u kojoj mir i sloboda nemaju alternativu. Zato je naša opština oduvek negovala slobodarski duh i cenila slobodu, iako je često cena za to bila visoka. Zbog toga je naša obaveza da se ovi važni istorijski datumi snažnije čuvaju od zaborava, da nas svakodnevno obavezuju i opominju, kako bi pokazali da njihove žrtve nisu bile uzaludne“, kazao je Radovan Arežina predsednik SO Kladovo i narodni poslanik.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakCENA DIZELA NEPROMENJENA, BENZIN SKUPLJI ZA DINAR
Naredni članakNAJVEĆI IZNOS ZA OSIGURANJE U POLJOPRIVREDI DVA MILIONA DINARA