KLADOVO DOBIJA 41 KILOMETAR KANALIZACIONE MREŽE

408

U okviru realizacije projekta izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture „Čista Srbija“ opština Kladovo dobiće 41 kilometar kanalizacione mreže. Investiciju u novu kanalizacionu mrežu u okviru projekta „Čista Srbija“ sa 21,3 miliona evra finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Fekalna kanalizacija dužine 7567 metara sa pet slivova gradi se u Velikoj Vrbici, dužina kanalizacione mreže u Rtkovu sa pet slivova bez pumpnih stanica je 6460 metara, dok će u Korbovu na šest slivova biti izgrađeno 7891 metar kanalizacije sa tri pumpne stanice. Oko 4000 metara dužina je linije u delu Brze Palanke, dok će naselje Podvrška dobiti
13 kilometara nove fekalne kanalizacije. Ukupna dužina fekalne kanalizacije u ulici Obala Rita na gradskoj periferiji u Kladovu je 2992 metara.

Projekat sadrži i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na dve lokacije, u zoni prigradskog naselja Kostol i u mesnoj zajednici Podvrška. Investiciju u novu kanalizacionu mrežu u okviru projekta „Čista Srbija“ sa 21,3 miliona evra finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prethodni članakPROJEKAT MUP-a „ZAJEDNO I BEZBEDNO KROZ DETINJSTVO“
Naredni članakU 2023.GODIN U OPŠTINI KLADOVO IZGRAĐENO I REKONSTRUISANO 15 DEČIJIH IGRALIŠTA