21.175 BIRAČA U OPŠTINI KLADOVO

285
Na vanrednim parlamentarnim izborima u nedelju od 7 do 20 sati građani opštine Kladovo glasaće na 31 biračkom mestu , devet je u gradu dok su 22 u naseljima naše opštine.
U birački spisak upisana je 21.175 građana ili 493 manje nego na izborima održanim 3.aprila 2022. godiine. Iz opštinske Izborne komisije obaveštavaju građane koji nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto, da se mogu prijaviti za glasanje van biračkog mesta do 16. decembra u ponoć.Na dan glasanja u nedelju 17. decembra prijava za glasanje van biračkog mesta dostavlja se biračkom odboru do 11 časova.Na decembarskim izborima  na zbirnoj listi je 18 izbornih lista sa imenima 2817 kandidata koliko ih konkuriše za 250 poslaničkih mesta. Glasački listić je boje kajsije, dok je kontrolni za proveru ispravnosti glasačke kutije  plave boje.Do zatvaranja biračkih mesta u nedelju17. decembra do 20 časova u opštini Kladovo traje predizborna tišina. Za to vreme zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Na sam dan glasanja u nedelju od 7 do 20 sati dozvoljeno je emitovanje informacija o odzivu birača. Tokom predizborne tišine, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta
zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Ukoliko se ta odredba ne poštuje, birački odbor se raspušta, a glasanje ponavlja.
Prethodni članakPOČELA IZGRADNJA PEŠAČKO-BICIKLISTIČKE STAZE PREMA KOSTOLU
Naredni članakU ZC „KLADOVO“ STIGAO NOVI MAMOGRAF