KOMEDIJA „ČORBA OD KANARINCA“ VEČERAS U KLADOVU

346

Jesenja pozorišna sezona u Biblioteci „Centar za kulturu“ Kladovo počinje večeras, od 19 časova, izvođenjem pozorišne predstave „Čorba od kanarinca“. Glavne uloge u komediji poverene su Mini Lazarević i Ljubomiru Bandoviću. Predstavu „Čorba od kanarinca“ režirao je Staša Koprivica, po tekstu Miloša Radovića. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma omladine od sedam do 15 časova, ili sat vremena pre predstave na blagajni Doma kulture po ceni od 500 dinara.

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju da bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se posle ne bi voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.
Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pri tom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne monodrame.Što uopšte ne bi bio toliko smešno i zabavno da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, ČORBA OD KANARINCA jeste komad o ljubavi.

Prethodni članakTOKOM PROTEKLE NEDELJE OTKRIVENA 26.803 SAOBRAĆAJNA PREKRŠAJA
Naredni članakMEŠTANIMA DAVIDOVCA ASFALTIRA SE ULICA