NA TERITORIJI OPŠTINE EVIDENTIRANO 1.595 SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA

262

Na području koje pokriva Policijska stanica u Kladovu, tokom prošle godine, evidentirana je 61 saobraćajna nezgoda, nažalost tri osobe su izgubile život, 17 je teško, a 25 lakše povređeno.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina, zatim neustupanje prvenstva prolaza i pogrešno izvođenje radnji vozilom. Najviše saobraćajnih nezgoda dogodilo se u avgustu i septembru i van naselja, navodi se u saopštenju Policijske uprave Bor za Televiziju Kladovo.

U cilju povećanja bezbednosti, saobraćajna policija redovno kontroliše saobraćaj, a osim redovnih kontrola, sprovodi i pojačane, pa je tako tokom prethodne godine sprovela i 39 regionalnih, 11 centralnih i 10 međunarodnih akcija u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije, koje su uglavnom bile usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda.

Otkriveno je ukupno 1.595 saobraćajnih prekršaja, među kojima 265 prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje i 14 prekršaja neprilagođene brzine. Za volanom je zatečen 71 vozač koji je vozio pod dejstvom alkohola i pet pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakIZ BUDŽETA ZA UDRUŽENJA GRAĐANA 5,2 MILIONA DINARA