APEL SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE-OPREZ PRILIKOM KORIŠĆENJA GREJNIH UREĐAJA

69
U zimskom periodu, kada je povećana potrošnja struje i energenata za ogrev, povećana je i opasnost od požara u domaćinstvima.Vatrogasci apeluju na sugrađane da budu oprezni prilikom korišćenja grejnih uređaja. Zapušteni i neočišćeni dimnjaci i kvarovi na instalacijama najčešći su uzroci požara.
Iskustva potvrđuju da se požari najčešće  javljaju na dimnjacima, u kotlarnicama na individualnim ložištima, kao  i zbog neadekvatnog korišćenja grejalica.
„Ministarstvo unutrašnjih poslova Sektor za vanredne situacije apeluje na sve naše građane da budu odgovorni i prema sebi, svojim porodicama i svojim komšijama – da provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, da ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, da ne preopterećuju elektroinstalaciju, da udalje nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela“ – navodi se u apelu MUP-a.
„Ističu i da apeluju na sugrađane da obrate pažnju na to da tokom grejne sezone ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala; ne ostavljaju malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom; ne ostavljaju uključene električne uređaje bez nadzora, i da ih isključe kada izlaze iz kuće“- dodaje se u apelu MUP-a.
 Od početka godine, Kladovski vatrogasci gasili su tri požara na otvirenom prostoru. Ukoliko dođe do požara, građani treba da pozovu broj 193 i poslušaju savete vatrogasaca dok vatrogasna ekipa ne izađe na teren.
Prethodni članakLEDOLOMAC „GREBEN“ U ZIMSKOM DEŽURSTVU
Naredni članakIAKO SU PČELE BILE VREDNE IPAK MANJE MEDA