APEL UČESNICIMA U SAOBRAĆAJU DA POVEĆAJU OPREZNOST

392

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da u narednom periodu poštuju propise i povećaju opreznost.

Poštovanjem propisa direktno se doprinosi unapređenju bezbednosti na putevima, s obzirom na to da je u poslednja tri dana poginulo čak 10, a povređena su 63 učesnika u saobraćaju. U saopštenju se navodi da su najveći broj poginulih, ukupno šest, činili vozači putničkih vozila, troje nastradalih bili su pešaci, a po jedan učesnik u saobraćaju smrtno je stradao u svojstvu vozača bicikla i vozača mopeda.

Kada je reč o nezgodama u kojima su poginuli vozači putničkih vozila, četiri su se dogodile zbog neprilagođene brzine, nakon čega je došlo do sletanja vozila sa kolovoza, a četiri od šest poginulih vozača nisu koristili sigurnosni pojas. Po dva učesnika u saobraćaju poginula su na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Pančevu, a po jedan na teritoriji policijskih uprava u Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Uprava saobraćajne policije upozorava sve građane da prelaz između zime i proleća predstavlja period godine kada strada veliki broj učesnika u saobraćaju. U toku prošle godine, u poslednjih deset dana marta, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 20, a povređeno 450 učesnika u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

Foto MUP

Prethodni članakNABAVLJENE NOVE KNJIGE ZA KLADOVSKU BIBLIOTEKU
Naredni članakMILUTINOVAC DO 12 ČASOVA BEZ VODE