BEZ FISKALNIH KASA NA PIJACAMA I NAREDNE GODINE

234

Pijačni prodavci koji se bave prometom dobara i usluga na tezgama u Srbiji do kraja 2023. godine neće biti u obavezi da uvedu fiskalne kase.

Dogovor o izuzimanju iz fiskalizacije je rezultat sastanka predstavnika ministarstva finansija i Udruženja pijačnih prodavaca „Opstanak“, prenosi RTS. Ministarstvo finansija će inicirati izmenu Uredbe o odredjivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa na malo preko elektronskog uređaja.

Tokom marta i aprila ove godine pijačni prodavci nekoliko puta su protestovali i Predsedništvu predali 15.000 potpisa, tražeći da budu izuzeti iz sistema uvodjenja fiskalnih kasa, kako je bilo predvidjeno novim zakonom o fiskalizaciji koji je na snagu stupio 1. maja ove godine.

Potom je održan sastanak predstavnika pijačnih prodavaca sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim, kada je prvi put dogovoreno da se pijačni prodavci izuzmu iz sistema fiskalizacije i da se nastavi rad na rešavanju, kako je tada rečeno, tehničkih pitanja.

Prethodni članakSKUPŠTINSKO ZASEDANJE U PONEDELJAK
Naredni članakSTIŽU RAČUNI ZA GREJANJE I VODU