BIBLIOTEKA „CENTAR ZA KULTURU“ ORGANIZUJE LETNJI MARATON ČITANJA

380

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo organizuje osmu po redu akciju Letnji maraton čitanja za decu od 7 do 14 godina koja traje od 15. juna do 15. septembra. Letnji maraton čitanja je akcija takmičarskog tipa za decu koja su ljubitelji pisanje reči.

Poslednjih godina čitanje knjiga je u sve većem opadanju zbog razvoja tehnologije i digitalnih medija, pametnih telefona i kompjutera. Zbog toga, kako navode iz ove ustanove kulture, organizuju Letnji maraton čitanja, kako bi ukazali na činjenicu da je čitanje veoma važno, ali i jedinstveno i neponovljivo iskustvo.

Čitanje unapređuje naše znanje, proširuje rečnik, unapređuje komunikacione sposobnosti, poboljšava pamćenje, razvija maštu, motiviše, podstiče kreativnost, predstavlja kvalitetan i dostupan hobi i redukuju stres.

Jedini uslov za učestvovanje je važeća članska karta biblioteke za 2023. godinu. Deca su podeljena u tri kategorije: sedam i osam godina; devet i deset i od 10 do 14 godina, a svoj napredak pročitanih knjiga pratiće putem smajlića na oglasnoj tabli u biblioteci.

Da bi stekli diplomu i vredne nagrade potrebno je pročitati minimum četiri knjige dok traje maraton. Dodela nagrada i diploma je prve nedelje oktobra, kada se obelešava Dečija nedelja. Radno vreme biblioteke u Kladovu je svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Prethodni članakU MAJU ČETIRI INTERVENCIJE KLADOVSKIH VATROGASACA
Naredni članakOtisak Srbije u engleskoj Premijer ligi: Uspešne priče Nemanje Vidića, Branislava Ivanovića, Nemanje Matića i drugih srpskih igrača u najjačoj ligi sveta