BUDŽET OPŠTINE KLADOVO U 2024. GODINI 989,2 MILIONA DINARA

229

Odbornici kladovske Skupštine usvojili su budžet za narednu godinu koji će iznositi 989,2 miliona dinara.

Prema rečima Andrijane Antić, rukovodioca Odeljenja za budžet, rashodi su predviđeni u okviru planiranog obima prihoda. Najveći iznos čine opšti prihodi budžeta, a u okviru njih najzastupljeniji su prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke. U skladu sa utvrđenim prihodima izvršena je raspodela sredstava za namene svih korisnika budžeta u narednoj godini. Novac će se trošiti za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata, ulagaće se u turizam, socijalne ustanove, ustanove kulture, dečiju zaštitu.

Na ovom Skupštinskom zasedanju usvojen je i izveštaj o izvršenju budžeta za devet meseci ove godine. U ovom period prihodi su ostvareni u inosu od 71 odsto. U istom periodu realizacija rashoda je nešto manja i iznosi 52 odsto od planiranih vrednosti, što je dovelo do pojave suficita u budžetu u iznosu od 80,9 miliona dinara, kazala je Andrijane Antić, rukovodioca Odeljenja za budžet opštine Kladovo.

Odbornici su izglsali da naknada predsednicima Saveta mesnih zajednica u 2024. godini iznosi pet hiljada dinara. Usvojen je i Kadrovski plan Opštinske uprave, ukupan broj sistematizovanih radnih mesta nije povećan u odnosu na prethodnu godinu te je u lokalnoj samoupravi zaposleno 95 službenika i nameštenika.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članakRADOVI NA ODRŽAVANJU ELEKTROMREŽE
Naredni članakHUMANITARNA UTAKMICA ZA POMOĆ DEJANU TOJIĆU