BUDŽET OPŠTINE KLADOVO ZA 2023. GODINU 871,9 MILIONA DINARA

316

Na 9. sednici SO Kladovo odbornici koalicije SNS-SPS i tri odbornika Grupe građana „Pokret za Kladovo“,  koji su do ove sednice u lokalnom parlamentu bili opozicija, odlučili su većinom glasova, da planirani prihodi i primanja budžeta opštine Kladovo za 2023. godinu budu 871.900.000 dinara.

Kako je rečeno, budžet za sledeću godinu je socijalno i razvojno orjentisan, izrađen je na osnovu projekcije ostvarenja prihoda, kreiran je realno, prihodi su izbalansirani i uravnoteženi sa rashodima i usmeren je na poboljšanje kvaliteta života građana iako je manji za 108,7 miliona dinara u odnosu na aktuelni.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo naveo je da je u sledećoj godini najvažnija investicija projekat „Izgradnja gradskih bazena“ čija je vrednost 70 miliona dinara. On je dodao da je oko šest miliona dinara opredeljeno za radove u tvrđavi „Fetislam“, a novac je izdvojen i za izgradnju dečijih igrališta u seoskim sredinama.

Odbornička većina usvojila je i predlog Odluke o izdvajanju finansijskih sredstava za lečenje steriliteta i vantelesnu oplodnju. Zeleno svetlo dobio je i predlog odluke o nadoknadi za predsednike saveta mesnih zajednica u iznosu od 5.000 dinara mesečno koja će se isplaćivati od januara u 12 mesečnih rata.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članak„TROPIKO BEND“ U KLADOVU
Naredni članakPORESKA OPOMENA I USMENO