CENE GORIVA NEPROMENJENE

357

Cene goriva u odnosu na prethodnu nedelju ostale su iste. Maksimalna prodajna cena litra dizela biće 197 dinara, a benzina 168 dinara.

Vlada Srbije od februara prošle godine kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinar, a dizel 179 dinara. Vlada Republike Srbije usvojila je krajem januara izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, što znači da će država i dalje kontrolisati cenu benzina i dizela. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, trajanje Uredbe se produžava do 28. februara, a u cilju daljeg sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Na sednici su donete i odluke o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela EN 590 takođe do 28. februara, kao i o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa do istog datuma. Na još mesec dana, odnosno do kraja februara, produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto.

Prethodni članakU PROGRAMU „MOJA PRVA PLATA“ U KLADOVU ANGAŽOVANO 15 MLADIH
Naredni članakFIZIČKA AKTIVNOST DECE ZA ZDRAVO ODRASTANJE /VIDEO/