ČLANARINA ZA KORISNIKE KLADOVSKE BIBLIOTEKE

505

Članarina za ovogodišnje korišćenje bibliotečko-informacionih usluga Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo razvrstana je po kategorijama i u zavisnosti od toga, visina članarine je različita.

Učenici od petog razreda osnovne škole, studenti i nezaposleni izdvajaće na godišnjem nivou 500 dinara, polugodišnjem 300, mesečno 200 i dnevnu članarinu 100 dinara. Godišnja članarina za zaposlene iznosi 800 dinara, za šest meseci 400, mesečna 300 i dnevna je 200 dinara. Porodična članarina, za najmanje tri osobe, na godišnjem nivou iznosi 1.200 dinara. Kolektivna članarina za više od 10 zaposlenih je 1.200, a za učenike od petog razreda osnovne škole i srednjih škola iznosi 500 dinara.

Ova ustanova kulture korisnicima pruža i brojne popuste. Pravo na besplatnu članarinu imaju korisnici pokretne biblioteke-bibliobusa u naseljima opštine Kladovo, stariji od 65 godina, dobrovoljni davaoci krvi, donori organa, zaposleni u ustanovi, članovi Upravnog i Nadzornog odbora, ali i drugi koji su pomagali rad biblioteke. Novina, od ove godine, je da sva deca do završetka četvrtog razreda osnovne škole ne plaćaju članarinu.

U slučaju da neko izgubi člansku kartu za zamenu treba da izdvoji 200 dinara, a za kašnjenje pri vraćanju za svaki mesec plaćaće po 50 dinara. Radno vreme je svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

Prethodni članakDOČEK SRPSKE NOVE GODINE U KLADOVSKOJ CRKVI
Naredni članakPOPIS PTICA VODENIH STANIŠTA