DANAS JE MEĐUNARODNI DAN STANOVNIŠTVA

234

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom Međunarodnog dana stanovništva, koji se obeležava 11. jula, da je svaki stanovnik naše zemlje podjednako vredan i da je zajednički zadatak svih nas da ulažemo u ljude i njihov potencijal.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić istakla je tim povodom da Vlada Srbije brojnim merama podstiče mlade, a da resorno ministarstvo podržava sve aktivnosti koje doprinose tome da naši mladi na pravi način usmere svoju energiju, polet, ideje i vizije.

„Pitanje poboljšanja demografske slike jedno je od ključnih za našu državu i prevashodni cilj Ministarstva. Veoma je važno da svi udružimo snage i da zajedno radimo na stvaranju okruženja u kome će se građani osećati osnaženo i podstaknuto da se odluče da osnuju svoje porodice i imaju što više dece. Dosadašnje aktivnosti populacione politike koje država sprovodi počele su da daju efekte, a posebno je ohrabrujući podatak da je trend pada ukupnog broja novorođene dece zaustavljen“, navela je ministarka.

Ona je zahvalila partnerima na podršci u realizaciji brojnih mera i navela da Ministarstvo, uz podršku UNFPA, radi na donošenju tri veoma bitna strateška dokumenta – strategije podsticanja rađanja, strategije razvoja reproduktivnog zdravlja i strategije za unapređenje položaja starijih lica. Ovi strateški dokumenti će omogućiti sveobuhvatan napredak ljudi i društva u celini u kontekstu ukupnih razvojnih prioriteta države i tekućih demografskih kretanja.

Foto Pixabay.com

Prethodni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI
Naredni članakPU BOR: UHVAĆEN SA DROGOM PA NAPAO POLICAJCA