DANAS JE MEĐUNARODNI DAN VATROGASACA

375

Danas se obeležava 4. maj kao Međunarodni dan vatrogasaca, u cilju odavanja priznanja za njihovu hrabrost, nesebičnost, posvećenost i požrtvovanost koju gotovo svakodnevno pokazuju u spašavanju ljudi, imovine i prirodnih resursa.

Posao vatrogasaca je opasan i zahtevan ali izuzetno human i požrtvovan. Njihova profesija nije važna samo u očuvanju ljudskih života već i okoline. Vatrogasci se nesebično izlažu teškim i po život opasnim situacijama kako bi spasili ljude i imovinu. Brinu o svima nama koji se nađemo u nevolji, bilo da je reč o požaru, poplavi, smetovima ili drugoj vanrednoj situaciji.

Pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Kladovu od početka godine imali su su čak 59 izlazaka na teren, od toga gasili su 56 požara i 6 tehničkih intervencija. Zbog učestalih požara na otvorenom, u februaru i martu, pomoć su im pružale kolege iz susednih opština i gradova.

Na području opštine Kladovo u aprilu mesecu pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja intervenisali su osam puta. Tokom proteklog meseca na gašenju požara bili su angažovani u pet slučajeva, a bile su i tri tehničke intervencije.

Prema statističkim podacima broj intervencija u aprilu se drastično smanjio u odnosu na februar i mart kada su za ta dva meseca kladovski vatrogasci spasioci imali čak 46 intervencija, od tog broja 44 požara na otvorenom.

Foto Sektor za vanredne situacije

Prethodni članakMUP PROVERAVA DA LI VLASNICI DRŽE ORUŽJE NA PROPISAN NAČIN
Naredni članakKOLEKTIVI ŠKOLA U KLADOVU IZRAZILI SOLIDARNOST PREMA ŽRTVAMA TRAGEDIJE U BEOGRADU