KOLEKTIVI ŠKOLA U KLADOVU IZRAZILI SOLIDARNOST PREMA ŽRTVAMA TRAGEDIJE U BEOGRADU

339

Nakon stravične tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, gde je pre dva dana nastradalo osmoro dece i jedan stražar, kolektivi Osnovne škole Vuk Karađić i Srednje škole u Kladovu odlučili su da danas neće održati nastavu. Umesto toga, svi nastavnici su bili u školi kako bi izrazili saosećanje i solidarnost prema roditeljima ubijenih i povređenih učenika, kao i prema svim roditeljima koji su poslali decu u školu koja bi trebalo da bude sigurno, bezbedno i stimulativno mesto za svakog učenika i nastavnika.

Ovaj gest kolektiva škola u Kladovu pokazuje koliko je važno da se ustanove obrazovanja posvete ne samo akademskom obrazovanju, već i celokupnom razvoju učenika i njihovoj bezbednosti. Ovaj događaj nas sve podseća na to koliko je važno da se održavaju visoki standardi bezbednosti u svim obrazovnim ustanovama, kako bi se osiguralo da su deca sigurna i zaštićena dok su u školi.

Nadamo se da će ovaj tragičan događaj pokrenuti sve obrazovne ustanove da se ozbiljno pozabave pitanjem bezbednosti svojih učenika i da će se preduzeti sve potrebne mere kako bi se sprečile slične tragedije u budućnosti.

 

Prethodni članakDANAS JE MEĐUNARODNI DAN VATROGASACA
Naredni članakRADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI ZA 8. MAJ